М'ята сушена
Найчастіше м'яту використовують для приготування освіжаючих і ароматних напоїв – компоту і чаю. Причому багато трав'яні збори, що включають в свій склад м'яту, є лікарськими. Дуже приємні на смак м'ятні алкогольні напої. І свіжі, і сушені листочки використовуються в салатах, супах, деяких овочевих і м'ясних стравах для надання свіжості та пікантності. Дуже популярна м'ята в кондитерських виробах: м'ятні пряники, булочки, пироги, печиво.
Найбільше м'яту люблять в Англії. Тут вона додається буквально всюди, частіше всього в картоплю і горох, салати з помідорами й огірками. Чого тільки коштує класичний м'ятний соус, який англійці подають до баранині, або м'ятна желе, подається з ягням.
У кожній країні м'ята використовується по-своєму. У Німеччині порошок з висушеної м'яти – це їдальня приправа для горохового пюре і горохового супу. На Кіпрі м'яту додають в сир. У Грузії їй ароматизують соуси, наприклад, знаменитий ткемалі. У Вірменії її додають в молочні супи і сир.
Немає відгуків про цей товар.
- Ціна: 145 ₴/кг